«Διαδικτυακή συνάντηση Περιφερειάρχη με την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη»

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης  την Τρίτη 4.7.2023 συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης στο πρώτο Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού με την Υπουργό Όλγα Κεφαλογιάννη, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ενημέρωσης των Περιφερειαρχών για τις προτεραιότητες της νέας ηγεσίας του Υπουργείου, υπό το πρίσμα της εθνικής επιλογής της βιώσιμης ανάπτυξης στο τουρισμό.

Ο Περιφερειάρχης  στην τοποθέτησή του στο πλαίσιο της συζήτησης αναφέρθηκε στο θέμα της σύντομης έκδοσης βίζας στο τόπο προορισμού για τους Τούρκους επισκέπτες, ζητώντας την εκ νέου εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος που εφαρμοζόταν ως το 2019,  υπογραμμίζοντας τα παρακάτω:

«Η Λέσβος και το Β. Αιγαίο  συνορεύουν με μία χώρα  85 εκατομμυρίων, την Τουρκία, όπως η Χαλκιδική συνορεύει με τα Βαλκάνια και δέχεται χιλιάδες επισκέπτες από αυτά. Εμείς συνορεύουμε με τη Τουρκία Οι πρωτεύουσες των νησιών είναι στραμμένες ανατολικά. Θέλουμε να βοηθήσετε στην απλούστευση της  διαδικασίας έκδοσης βίζας. Διότι πάμπολλοι Τούρκοι θέλουν  να επισκεφθούν την Ελλάδα. Από τα 85 εκατομμύρια το 10% να μπορούν να ταξιδέψουν αποτελούν μία μικρή Ελλάδα. Αν η έκδοση βίζας στο προορισμό απλουστευθεί και γίνεται με γρήγορες διαδικασίες όπως γινόταν ως το 2019, δηλαδή να λαμβάνεται η βίζα επιτοπίως όταν φθάνουν, αυτό θα βοηθήσει και  θα είναι καλό για τον τουρισμό μας.  Αυτή τη στιγμή έχουμε στη Λέσβο 9.000 τουρίστες Τούρκους, στη Χίο μερικές χιλιάδες, γιατί έχουν  ένα είδος Μπαϊραμιού το ίδιο και η Σάμος. Αν απλουστευθεί η διαδικασία θα έχουμε πολλούς επισκέπτες από τη Τουρκία  και ένα μεγάλο εισόδημα. Σας εύχομαι καλή επιτυχία. Έχετε εμπειρία και είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρετε πολύ καλά.»

 

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.